Prototype serie productie

Prototype serie productie 

Testen en valideren van een nieuw ontwerp is noodzakelijk, zowel technisch als esthetisch. Hoogwaardige prototypes zijn hiervoor onmisbaar.
Enkelstuks prototypes worden vervaardigd door middel van CNC frezen en een lakbewerking. Voordeel van deze techniek is dat direct het juiste materiaal kan worden getest, specifieke plastics of metals zijn mogelijk.

Indien er getest moet worden met grotere aantallen behuizingsdelen, of de totale oplage blijft te klein voor spuitgieten, dan kan ook gekozen worden voor vacuumgieten. Met deze techniek zijn series tot enkele honderden stuks een interessante tussenstap voordat er tot spuitgieten wordt overgegaan

Read more

Productie voor de zorg: dwaaldetectie

Productie voor de zorg

Dwaaldetectie is een hulpmiddel bij het verzorgen van mensen met dementie.

Met deze dwaaldetectie oplossing worden leefcirkels gecreërd op slimme en cruciale plaatsen in een zorginstelling. Door het toepassen van leefcirkels kunnen dementerende mensen zich vrij bewegen in het gebouw of in de tuin zonder dat ze uit beeld verdwijnen. Waar nodig worden deuren automatisch geopend of gesloten. De verzorgende krijgt een oproep als een cliënt zich buiten zijn/haar leefcirkel begeeft.

Een hoogwaardige product wat een praktisch probleem oplost. Dankzij de geintegreerde knoppen (2k-spuitgieten) is de behuizing robuust en waterdicht.

Zie ook dit bericht in het Noordhollands Dagblad

Weltevree Guidelight

De Guidelight van Weltevree. De combinatie van design, moderne techniek en een vleugje nostalgie heeft dit product tot een waar stijlicoon gemaakt.

Designer Floris Schoonderbeek stelt dat verlichting altijd aan onze behoeften moet kunnen worden aangepast. De Guidelight is daarom altijd en overal te gebruiken. Het is je maatje tijdens avonturen en romantische momenten ver weg of dichtbij huis.

Guidelight

De Guidelight is eenvoudig oplaadbaar via een micro-USB kabel. De aansluiting zit verborgen onder een zwart kapje aan de zijkant van de lamp. Een klein knipperend lampje geeft aan dat hij oplaadt. Volledig opgeladen gaat de Guidelight tot wel 150 uur mee op de laagste lichtintensiteit. Op zijn felst geeft hij tot 10 uur licht na één keer opladen.

Read more

De meest innovatieve wijnkoeler ooit

Dit is de meest innovatieve wijnkoeler ooit: de QelviQ. Deze elektrische wijnkoeler brengt elk type wijn automatisch op de perfecte serveertemperatuur. Hoogwaardige koeltechniek gecombineerd met IoT oplossingen brengt een ware innovatie naar de wijn industrie.

Innovatieve technologie

Volgens Qelviq is wijn de essentie van levenskwaliteit. Je drinkt het bijna altijd met de mensen die je dierbaar zijn, meestal in een aangename omgeving. Met de hulp van moderne technologie worden deze geweldige momenten nog beter gemaakt.

Read more

Turn Key Productie

Door ons model in supply chain management wordt de time to market voor onze opdrachtgevers verkort. Wij ondersteunen merken in techniek en productie, zodat zij kunnen doorgroeien in waar ze echt goed in zijn. Arbeids intensieve producten worden in China gemaakt. Complexe producten worden in-house in Nederland geproduceerd.

Read more

The toothbrush of the future!

Productie van medische toepassingen. Flow Products produceert tandenborstel voor de ouderenzorg. Ontwikkeld samen met ouderen en verzorgenden om van tandenpoetsen een snelle, eenvoudige en prettige interactie te maken.

Tandenpoetsen in 30 seconden?

30 seconden lijkt misschien kort, maar als je 2 minuten poetst met een normale borstel, poets je elke tand eigenlijk maar 4 seconden. Met de Air 1 poets je al je tanden tegelijk, daarom kan het zoveel sneller.

Voor een goed poetsresultaat is het belangrijk dat het mondstuk goed past. De Air 1 komt in 3 maten en met een slimme, gepatenteerde techniek vormt het mondstuk zich naar elke individuele mond. Zo worden alle tanden gepoetst.

Read more

Collaborative ToolBar: accessoire van het jaar

De Collaborative ToolBar is een stijlvolle accessoireset voor  droog-wisbare borden die schrijfoppervlakken verbetert door markers of krijt en een magnetische gum bij de hand te houden. Zo besteden gebruikers minder tijd aan het zoeken naar hulpmiddelen en hebben ze meer tijd over om ideeën uit te wisselen.

Functionele esthetiek

Het ronde ontwerp van de magnetische wisser past goed in elke hand en stimuleert een cirkelvormige beweging tijdens het gebruik. Hij glijdt soepel in een opening in de ToolBar, waardoor hij gemakkelijk kan worden gepakt en terug op zijn bewaarplek kan worden gestopt. De onderkant is voorzien van een microvezeldoek, waarvan onderzoeken hebben aangetoond dat deze drie keer beter wist dan vilt. Het doek kan worden gewassen of vervangen om de levensduur van de wisser te verlengen zonder functieverlies.

Read more

Productie Ultimaker 3D printer

Ultimaker is een Nederlands succesverhaal. Sinds de oprichting van het bedrijf in 2011 heeft Ultimaker een explosieve groei doorgemaakt. De 3D printers van Ultimaker staan bekend om hun kwaliteit, betrouwbaarheid en uitgebreide materiaal ondersteuning. Ultimaker’s producten bedienen veel multinationals uit een verscheidenheid aan sectoren. Enkele voorbeelden zijn Tesla, Airbus en Apple.

Ultimaker heeft onlangs een aantal nieuwe producten gelanceerd: het Material Station en de Air Manager. Samen met het vlaggenschip, de Ultimaker S5 printer, kan nu volautomatisch materiaal worden gewisseld en is het systeem voorzien van humidity control en luchtfitering. Dit zorgt voor flexibiliteit, een stabiele kwaliteit en verhoogde productie capaciteit.

Flow Products is ontwikkel en productiepartner van Ultimaker. Graag laten we zien hoe wij de juiste ondersteuning geven zodat onze klanten kunnen doorgroeien.

Read more

Flow produceert alarm melder voor de industrie

Veel aandacht voor de Octalarm: de nieuwe generatie alarmmelder voor het bewaken van processen in de industrie. Flow Products presenteerde deze ontwikkeling in mei 2019 op verschillende beurzen.

Flow Products is producent van innovatieve producten en is gevestigd in Amsterdam en Shenzhen. Wij helpen onze klanten al 20 jaar om kostenefficiënt productie op te zetten.

Flow Products uw partner voor de productie van kunststof spuitgiet producten, (sub-) assemblages en elektronicaproducten. De unieke combinatie van industriële productontwikkeling, spuitgietproductie, kennis van samengestelde producten en scherpe prijzen geeft onze klanten een voorsprong: van concept naar realisatie

Bent u een nieuw product aan het ontwikkelen, maar heeft u ons gemist op de beurzen? Neem gerust contact op.

+31 (0) 20 4120025

info@flowproducts.nl

Flow Products succesvol op beurzen in Utrecht en Gent

Bezoekers bedankt! Mede dankzij u waren onze deelname aan de Electronics & Applications (Utrecht) en de Advanced Engineering (Gent BE) een succes voor Flow Products. Er was veel belangstelling voor de door Flow Products gemaakte producten. Wij hopen dat u tijdens het bezoek een goede indruk heeft gekregen van onze diensten en service.

Flow Products is producent van innovatieve producten en ondersteunt uw engineers bij het productie gereed maken. Wij zijn gevestigd in Amsterdam en Shenzhen, en helpen onze klanten al 20 jaar om kostenefficiënt productie op te zetten in China.

Flow Products uw partner voor de productie van kunststof spuitgiet producten, (sub-) assemblages en elektronicaproducten. De unieke combinatie van industriële productontwikkeling, spuitgietproductie, kennis van samengestelde producten en scherpe prijzen geeft onze klanten een voorsprong: van concept naar realisatie

Bent u een nieuw product aan het ontwikkelen, maar heeft u ons gemist op de beurzen? Neem gerust contact op.

+31 (0) 20 4120025

info@flowproducts.nl