Engineering Support

Flow Products maakt innovatieve en hoogwaardige producten. Voordat productie kan starten, begint het belangrijkste proces richting een nieuw product: engineering support. Binnen dit proces werken wij nauw samen met de product ontwikkelaars, met als doel een eindproduct die voldoet aan de gestelde eisen.

Engineering support tijdens ontwikkeling
Tijdens het ontwikkeltraject is een concept gekozen. Op dat moment moet worden bepaald hoe het product straks moet worden gemaakt. Flow Products denkt mee in de keuze van productietechniek en adviseert in engineering voor specifieke productietechnieken.

In deze fase is het van belang dat de juiste keuzes gemaakt en doorgevoerd worden. Er kan namelijk veel winst behaald worden in de fase naar productie toe. Goed ontworpen producten zorgen voor een stabiel productieproces en daarmee voor een continu kwaliteit.

Design for Manufacturing
Tijdens de Design For Manufacturing (DFM) fase wordt op onderdeel niveau geoptimaliseerd op maakbaarheid.

Dit is de laatste fase van de productontwikkeling, nog vóór de matrijsbouw. In dit traject wordt gekeken naar eisen die specifieke productietechnieken stellen aan het ontwerp. Zoals benodigde lossingen of de toleranties die van toepassing zijn. Flow Products doorloopt dit proces samen met de product ontwikkelaars tot alle onderdelen gereed voor productie zijn.

Een goed uitgevoerde DFM fase zorgt voor een geoptimaliseerd productie proces en verlaagt daardoor de productiekosten. Met name bij grote serie productie is een goed uitgevoerde Design For Manufacturing fase zeer waardevol.

Productie van eindproducten
Engineering support is één van de disciplines binnen Flow Products. Een samenwerking met Flow Products betekent dat u de beschikking heeft over een organisatie die een compleet eindproduct kan produceren en assembleren. Wij kunnen binnen de groep de meeste productietechnieken op gebied van kunststof, metaal, elektronica en assemblage aanbieden.

Van ontwikkeling tot het leveren van geassembleerde eindproducten, Flow Products is uw partner in Turnkey projecten. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op!

design for manufacturing (DFM)
Flow Products - Engineering

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ik blijf graag op de hoogte van nieuwe projecten en ontwikkelingen van Flow Products: