Prototyping en pilot serie

Flow products maakt prototypes door middel van CNC frezen en vacuümgieten. Met onze 20 jaar ervaring kunnen wij garanderen dat uw prototype van de hoogste kwaliteit is.

Wij begrijpen dat testen en valideren van een nieuw product enorm belangrijk is. Onze kwalitatieve prototypes zijn onmisbaar voor een sterke analyse. Wij doen dit met ervaren partners in China. Door de lagere kostenstructuur in China is de kostprijs lager dan in Europa.

CNC prototyping (enkelstuks)
Wilt u een enkelstuks prototype hebben? Die kunnen wij vervaardigen door middel van CNC frezen met lakbewerking. Hierdoor kunt u direct het juiste materiaal testen. Wij kunnen CNC frezen uit massief basismateriaal zoals: ABS, PC, PP, PA en POM. Wij maken prototypes met een textuur- of hoogglanslak. 

Vacuumgieten (10-200 stuks)
Wilt u testen met grotere aantallen, waarbij de oplage te klein is voor spuitgieten? Dan kunnen wij vacuümgieten. Deze techniek bestaat als tussenstap voor pilotseries van 5-200 stuks. Wij werken met een siliconen mal waar we onderdelen gieten maken van PU giethars. De eigenschappen lijken op die van spuitgieten. De producten worden afgewerkt met een lakbewerking. 

Aluminium en staal prototyping
Aluminium en staal prototypes zijn ook mogelijk bij Flow Products. Door uit aluminium en staal te CNC frezen, kunnen wij zeer precieze prototypes produceren. Wij kunnen daarnaast het metaal ook anodiseren, stralen of polijsten. Uw prototype wordt afgewerkt met een textuur- of hoogglanslak.

Productie van eindproducten
Prototyping is één van de disciplines binnen Flow Products. Maar een samenwerking met Flow Products betekent dat u de beschikking heeft over een organisatie die een compleet eindproduct kan produceren en assembleren. Wij kunnen binnen de groep de meeste productietechnieken op gebied van kunststof, metaal, elektronica en assemblage aanbieden. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op! 

Prototype vacuum gieten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ik blijf graag op de hoogte van nieuwe projecten en ontwikkelingen van Flow Products: