Productie en assemblage in China

Vanuit een eigen vestiging in Shenzhen (China) verzorgt Flow Products productie en assemblage in China. Flow Products is in 2000 opgericht en is productiepartner voor veel vooraanstaande ondernemingen.

Assemblage in China

Assemblage in China: Ondanks dat de lonen in China de laatste jaren zijn gestegen, blijft het handmatig assembleren van producten nog steeds de meest toegepaste manier om producten in elkaar te zetten. Onze assemblagelijnen verwerken jaarlijks miljoenen producten en zijn flexibel in te zetten waar nodig.

Wij hebben de vaardigheden en kennis in huis om alle fases binnen de productrealisatie te verzorgen. Tijdens de ontwikkelingsfase begeleiden wij uw engineers om het ontwerp productierijp te maken. Wij produceren (eind-) producten, van enkel onderdeel tot complexe assemblages. En indien gewenst, worden de producten in (consumenten) verpakking op locatie geleverd.

In Nederland hebben wij een speciaal ingerichte assemblageruimte waar kleine productieseries kunnen worden geassembleerd. Als de eerste series succesvol zijn doorlopen en de volumes toenemen, dan kan de assemblage eenvoudig worden overgenomen door onze vestiging in China.

Spuitgieten

Spuitgieten in China kan een flinke kostenbesparing opleveren. Niet alleen grote aantallen, maar juist ook kleine series. Spuitgietproducten zijn hoogwaardig en hebben een grote vrijheid in de vormgeving, deze productietechniek is hiermee erg geschikt voor bijvoorbeeld elektronica behuizingen.

Door de lagere kostenstructuur van productie in China, zijn de investeringen lager dan in Europa. Een spuitgietproduct is zo vanaf 500 stuks al rendabel. Bijkomend voordeel bij productie opstart in China:  wijzigingen kunnen snel en efficiënt worden doorgevoerd.

Spuitgieten China

Onze productiefaciliteiten in China zijn flexibel ingericht. Productie kan snel worden opgestart. Wanneer de productie opgeschaald moet worden kunnen we snel overstappen naar meervoudige productiematrijzen.

Flow Products is optimaal ingericht om grote serie productie China te doen. Wij produceren en assembleren  klant specifieke producten van kunststof, elektronica en metaal.

Elektronica

Flow Products ontwikkelt, produceert en assembleert elektronica: van circuit boards tot compleet geassembleerde producten. Het produceren van elektronica producten stelt specifieke eisen aan het productieproces. Regelmatige kwaliteitscontroles tijdens productie en assemblage zorgen voor betrouwbare leveringen.

Met onze technische kennis adviseren wij waar mogelijk en denken wij mee in de ontwikkeling van te elektronische onderdelen.

Elektronica productie

Binnen ons uitgebreide netwerk hebben wij verschillende partners geselecteerd met elk een passende discipline. Of het nu gaat om SMD productie of om meer conventionele productietechnieken, het past binnen onze mogelijkheden

Kwaliteit China

Voor het opschalen van productie en het produceren van hoge aantallen is het van essentieel belang het complete productieproces van materiaal inkoop tot aan levering bij de klant op orde te hebben.

Wij hebben ons proces zodanig ingericht dat er een constante kwaliteitsbewaking plaatsvindt. Denk hierbij aan een kwaliteitscontrole tijdens de lopende productie waarbij elke 2 uur een product wordt gecontroleerd. Of een functionele test tijdens het assemblageproces om te controleren of het product voldoet. Deze controles gebruiken we om ons proces te monitoren. Hierdoor kunnen we garanderen dat de uiteindelijke levering voldoet aan de gevraagde eisen.

Kwaliteit China

Flow Products is ISO 9001-2015 gecertificeerd en heeft een uitgebreide ervaring met CE markering, NEN-EN en UL certificering. Afwijking van de norm wordt hierdoor in een vroeg stadium geconstateerd en bijgestuurd.

Kostenbesparing

Door samen te werken met Flow Products kunt u een kostenbesparing realiseren. Dit kan worden behaald door de lage kostenstructuur in China. Maar ook doordat Flow Products het gehele traject van realisatie begeleid. Denk hierbij besparing op ontwikkeling door technisch advies, aan besparing op loonkosten omdat wij het projectmanagement overnemen, óf door besparing omdat er eindelijk geen productieproblemen meer zijn. Samenwerken met Flow Products betekent dat de totale “cost of ownership” van uw product lager uitvalt.

Logistiek

Niet alleen het produceren en assembleren van het product is belangrijk. Ook de logistiek en de productie capaciteit wordt bij het opschalen van productie door ons bekeken. Hoeveel producten passen er in een container, wat zijn de juiste doos afmetingen en wat is de maximale output van de matrijzen? Deze factoren geven inzicht in de totale levertijd. Hieruit kan bijvoorbeeld volgen dat het economisch gunstiger is om een buffer voorraad in Nederland aan te houden.