Kitesurf harnas voor Mystic

Spuitgieten en assemblage

Wij werken aan veel leuke en innovatieve projecten. Maar het was erg bijzonder om samen met Mystic een nieuw kitesurf harnas te ontwikkelen, verteld Koen de Jong, directeur Flow Products International.

Als kitesurfen je passie is dan is niets mooier dan dat jouw bedrijf mag werken voor een merk als Mystic.

Het afgelopen jaar hebben we intensief met Mystic samen gewerkt om deze nieuwe innovatie uit te ontwikkelen. Na een intensief engineeringstraject hebben we eerst prototypen vervaardigd waarmee op het water werd getest door het testteam van Mystic. Vervolgens is er een eerste spuitgietmatrijs ontwikkeld om de juiste materiaalgrade te bepalen voor een perfecte balans tussen flexibiliteit en ondersteuning. Omdat een kitesurf harnas in de meest extreme weeromstandigheden wordt gebruikt, hebben we een  copolymeer geadviseerd. Tijdens de productie wordt het restmateriaal gerecycled en opnieuw gebruikt. Op deze manier wordt geen materiaal verspild, een belangrijke voorwaarde van Mystic om zo verantwoord mogelijk te produceren. Nadat het model was uitontwikkeld en het gehele team  overtuigd was van de werking, zijn we productiematrijzen gaan vervaardigen voor alle maten. Precies op tijd om het seizoen te halen.

Dankzij de productkennis van Mystic en de technische knowhow van Flow Products mag het resultaat er zijn; het eerste kunststof kitesurf harnas ter wereld.

Werk jij aan een project dat naar productie moet worden gebracht? Flow Products produceert en levert producten, daarnaast bieden we technische ondersteuning aan ontwikkelaars om hun ontwerp productie gereed te maken.

Neem contact op voor meer informatie.