Hoogwaardige spuitgiet matrijzen

Een spuitgiet matrijs is een mal waar kunststof onderdelen uit worden gemaakt. Onder hoge druk wordt vloeibaar kunststof in de matrijs geïnjecteerd, na afkoelen is het product gereed. Door middel van spuitgieten worden maatvaste producten gemaakt met een hoge reproduceerbaarheid. 

Flow Products heeft 20 jaar ervaring met het vervaardigen van matrijzen. Daardoor kunnen wij goed adviseren over de meest geschikte matrijsopzet. Professionele gereedschapsmakers maken de spuitgiet matrijs op aanwijzing van onze matrijsengineers. 

Constructie van matrijzen
Spuitgietmatrijzen moeten optimaal ontworpen zijn om met constante kwaliteit te kunnen produceren. Wij kijken naar constructie, staalsoort, voudigheid, componenten en cyclustijden. Heeft u een complex spuitgietproduct? Dan voeren wij een mouldflow analyse uit voor de productie. 

Flow Products maakt de injection moulds voor massa productie van doorgehard staal, op deze manier kun je miljoenen producten uit een enkele matrijs maken.

Indien nodig wordt gestart met enkelvoudige proefmatrijzen om de productie op te starten. Is het product een succes? Dan kunnen we opschalen met meervoudige matrijzen voor productie in Nederland of China. 

De doorlooptijd van een spuitgietmatrijs is 4-8 weken, afhankelijk van de complexiteit en omvang van de matrijs. 

Eigen vestiging in China voor matrijsbouw
De matrijsproductie wordt aangestuurd vanuit onze eigen vestiging in Shenzhen (China). Na een eerste proefserie gaan de matrijzen naar onze spuitgietfabriek in Nederland voor serie productie. U heeft ook de keuze om te produceren in China.

Productie van eindproducten
Productie van spuitgiet matrijzen en kunststof onderdelen is één van de disciplines binnen Flow Products. Een samenwerking met Flow Products betekent dat u de beschikking heeft over een organisatie die een compleet eindproduct kan produceren en assembleren. Wij bieden binnen de groep de meeste productietechnieken op gebied van kunststof, metaal, elektronica en assemblage aan. 

Van ontwikkeling tot het leveren van geassembleerde eindproducten, Flow Products is uw partner in Turn Key projecten. Wilt u weten wat wij voor jullie kunnen betekenen? Neem dan contact op!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ik blijf graag op de hoogte van nieuwe projecten en ontwikkelingen van Flow Products: