Realisatie van nieuwe producten

Het begint met een goed en innovatief idee. Maar voordat het product in de markt kan worden gezet moet eerst worden geproduceerd. Hoe werkt dit? Wat zijn de valkuilen voordat productie kan worden gestart?

Om een product te kunnen ontwikkelen moet worden gekozen voor een productietechniek. Aan de hand van de volgende criteria kan vaak al de meest geschikte techniek worden bepaald;  Hoe moet het product er uit zien? Wat zijn de functionele eisen? Wat mag de kostprijs zijn? Wat zijn de aantallen?

Elke productietechniek heeft een andere afwerking, de keuze voor een zichtproduct kan anders zijn dan voor een technisch product. Materiaal A vraagt om een andere productopbouw dan materiaal B. Maar ook de functionaliteit van het product is bepalend voor de keuze van productietechniek, zitten er veel of weinig interfaces in het onderdeel?

Voor Weltevree produceert Flow Products de Guidelight. Samen met de designer hebben wij vroeg in het traject een aantal fundamentele keuzes gemaakt en daarmee de hoogwaardige uitstraling en functionaliteit van het product bepaald. Doordat deze keuzes vroeg zijn gemaakt, is de ontwikkeling snel en kosten efficiënt doorlopen.

Flow Products is producent van innovatieve producten en heeft veel ervaring in begeleiding van ontwerpers/engineers van externen. Wij helpen u om een techniek te kiezen, maar begeleiden uw engineers ook om het product volgens die techniek uit te werken.