Wat is de productietechniek die het beste past bij mijn product?

Een goede ontwerper bepaalt al in een vroeg stadium met welk materiaal en productietechniek het product moet worden gemaakt. Aan het eind van een ontwerptraject het roer omgooien is vaak kostbaar.

Om een goede afweging te maken kun je advies inwinnen bij een toeleverancier. Let wel dat de meeste toeleveranciers er op zullen aansturen om zijn eigen productietechniek te gebruiken. Voor een onafhankelijk advies is het aan te raden om uw project te bespreken met een leverancier die verschillende productietechnieken kan aanbieden.

Onlangs kregen we de vraag om grote kappen voor een buiten prullenbak in de vorm van een tulp te produceren. De klant had de intentie om te gaan spuitgieten, maar het onderdeel moest vormvast zijn en de aantallen waren relatief laag. Op advies- en onder begeleiding van Flow Products is het ontwerp toen aangepast voor productie met Sheet Moulding Compound (SMC). Met deze productietechniek wordt een vezelversterkte thermoharder in een stalen mal geperst, met een stijf en vormvast product als resultaat.

Wij helpen u de juiste productietechniek kiezen. Flow Products kan een groot aantal productietechnieken vanuit Nederland en China aanbieden. Binnen kunststof verzorgen wij de meest gangbare technieken zoals Spuitgieten of Vacuumvormen, maar ook een groot aantal andere technieken zoals Blow Moulding, Rotation Moulding, Vacuumgieten, Thermoplastisch Schuimgieten (TSG), Sheet Moulding Compound (SMC) en meer. Voor een advies kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.