Hoogwaardige producten in kleine series? Kies voor productie in China!

Productie in China

Productie in China

Spuitgiet productie in China kan een flinke kostenbesparing opleveren. Niet alleen grote aantallen, maar juist ook kleine series. Spuitgietproducten zijn hoogwaardig en hebben een grote vrijheid in de vormgeving, deze productietechniek is hiermee erg geschikt voor bijvoorbeeld elektronica behuizingen.

Door de lagere kostenstructuur van productie in China, zijn de investeringen voor tooling en de opstartkosten van productie lager dan in Europa. Een spuitgietproduct is zo vanaf 500 stuks al rendabel. Bijkomend voordeel bij productie opstart in China is dat productwijzigingen snel en efficiënt kunnen worden doorgevoerd. Op deze manier kunnen de kinderziektes (die in bijna elk nieuw ontwerp zitten) snel worden opgelost.

Grotere serie productie

Maar als de productieseries groter worden, wat dan? Veel producten zijn ook bij grotere series meer geschikt om in China te vervaardigen, bijvoorbeeld als er arbeidsintensieve handelingen aan het product moeten worden gedaan. Andere producten zijn meer geschikt om bij grote aantallen naar Nederland te halen, bijvoorbeeld als de productie volledig kan worden geautomatiseerd, ook als een product erg volumineus is (transportkosten!) kan het lonen om de productie naar Nederland te halen.

Flow Products International is een leverancier van (geassembleerde) kunststof producten met vestigingen in Nederland en in China. Wij zijn in staat om productie op te starten met proefmatrijzen, en als het product een succes wordt kan productie worden opgeschaald met meervoudige productie matrijzen.

Wilt u een kleine serie produceren, of twijfelt u of uw productie in Nederland of in China moet plaatsvinden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een advies of een offerte.