Sourcing in China, waar moet je op letten?

Veel mensen voorspellen dat China in de 21e eeuw de grootste economie ter wereld zal zijn en binnenkort al de VS zal inhalen. Door de groeiende economie krijgt de lokale Chinese bevolking het steeds beter. Zelfs nu de loonkosten de laatste jaren zijn gestegen, is China nog steeds de beste optie om productie op te zetten of om onderdelen te sourcen. Als je het op de juiste manier doet kun je hoogwaardige producten maken voor een erg competitieve prijs.

Sourcing in China

Er zijn tegenwoordig veel mogelijkheden om zaken te doen in China. Zo zijn er talloze websites met Chinese toeleveranciers die allerlei productietechnieken en producten aanbieden. Op sommige sites kun je er voor kiezen om alleen zaken te doen met zogenaamde “Verified Suppliers” of te filteren op goede reviews. Over het algemeen betekenen deze goede reviews alleen dat het bedrijf überhaupt bestaat. Maar weet je niet of de leverancier een lokale tussenhandelaar is of de OEM leverancier. En door de grote afstanden is niet in te schatten wat het kwaliteitsniveau van de toeleverancier is. Straks staat die container in Rotterdam op de kade en is de kwaliteit niet goed, wat doe je dan?

Diensten Flow Products

Dit is exact waar de diensten van Flow Products aansluiten. Met een eigen vestiging in China hebben wij altijd mensen ter plaatse om toeleveranciers te bezoeken. Doordat prijsonderhandelingen in het Chinees worden gedaan kunnen wij beter inkopen dan bedrijven vanuit Europa. Daarnaast geven wij de garantie op kwaliteit: ons ISO kwaliteitssysteem waarborgt dat de productie alleen wordt afgestuurd als volgens specificatie is geproduceerd.

Voor meer informatie over sourcing in China: www.flowproducts.nl