Prototype serie productie

Prototype vacuum gieten

Prototype serie productie 

Het is belangrijk om een nieuw ontwerp te testen vóórdat je de productie gaat starten.  Hoogwaardige prototypes zijn onmisbaar voor een goede technische of esthetische analyse.
Enkelstuks prototypes maken wij door middel van CNC frezen en een lakbewerking. Voordeel van deze techniek is dat direct het juiste materiaal kan worden getest, specifieke plastics of metals zijn mogelijk.

Als je een testrun wilt opzetten met meerdere behuizingsdelen, of je oplage is te klein voor kunststof spuitgieten, dan kan gekozen worden voor vacuumgieten. Met deze techniek zijn series tot 100-200 sets een interessante tussenstap voordat tot spuitgieten wordt overgegaan.

Vacuumgieten is een productietechniek waarbij onderdelen uit een PU hars worden gemaakt in een siliconen mal. Een product gemaakt met vacuumgieten is vergelijkbaar in eigenschappen met een spuitgiet product.

Wat de vraag ook is, wij kunnen je helpen om de juiste prototypetechniek te kiezen.

Als Turn Key productie partner zorgen wij voor een soepele transitie tussen prototype en serie productie.

Weten wat wij voor jouw organisatie kunnen doen? Neem contact op of kom langs voor een kop koffie!