Kwaliteit in China

Kwaliteit in China: Maak kennis met Xiao Liu, sinds 2010 kwaliteitsmanager op de China vestiging van Flow Products.

Xiao woont samen met haar man en zoon in NanShan, Shenzhen. Ze stuurt dagelijks ons team van kwaliteitscontroleurs aan.

Flow Products controleert de kwaliteit op verschillende momenten in het productieproces. Tijdens de productie wordt een inline QC gedaan. Per stap in het productieproces wordt de kwaliteit gemonitord. Zo worden de kritische maten gemeten en een visuele inspectie uitgevoerd, bij assemblage worden functionele checks gedaan. Xiao: “Wij zijn altijd in de fabriek aanwezig als er productie loopt. Onze mensen hebben nauw contact met het productiepersoneel, daardoor weten we eigenlijk altijd wat er aan de hand is. Dit helpt ons enorm om de kwaliteit van de producten op een hoog niveau te houden.”

Als de productie gereed is wordt een uitgaande inspectie gedaan. Hier wordt gecontroleerd of het eindproduct volgens specificatie is gemaakt. Flow Products controleert volgens AQL, dit houdt in dat afhankelijk van de seriegrootte wordt vastgesteld hoeveel producten er moeten worden gecontroleerd en wat de grens is tussen acceptabel en afkeuren.

Xiao: “Wij controleren of de producten voldoen aan de specificaties, maar ook of het product doet waar het voor bedoeld is. Daarnaast werken wij altijd met een “Golden Sample”, dit is een door de eindklant goedgekeurd sample, waarmee we de nieuwe productieserie kunnen vergelijken. Door het veelvuldig contact tussen mij en de Project Managers in Nederland ben ik volledig op de hoogte van de verwachtingen van onze opdrachtgevers. Om een goede kwaliteit te leveren moet je grip te hebben op het productieproces. Ons kwaliteitssysteem (ISO9001:2015) helpt daarbij.

Kwaliteit leveren betekent voor mij dat je weet wat je aan het doen bent.”

Flow Products maakt (geassembleerde) kunststof producten, vaak samengesteld met andere productietechnieken zoals staal of elektronica. Meer weten over hoe wij de kwaliteit in China  waarborgen? Neem gerust contact met ons op.

www.flowproducts.nl

Flow Products International - Xiao Liu 2