Spuitgieten

Spuitgieten

Met 20 jaar ervaring in het ontwikkelen en produceren van kunststof spuitgiet producten is Flow Products is een vooraanstaande speler in de industrie.

  • Spuitgieten in China
  • Spuitgieten in Nederland
  • Ondersteuning tijdens de product ontwikkeling
  • Ontwerp optimaliseren voor productie

Ondersteuning tijdens 3D ontwikkeling

Met Flow Products beschikt u over een team met spuitgiet specialisten, matrijs specialisten, industrieel ontwerpers en inkopers. Flow ondersteunt haar opdrachtgevers tijdens de ontwikkeling om zo tot een optimaal eindproduct te komen. Zo kan het ontwerp vanaf een werkend model naar een eindproduct worden gebracht. Voor complexe spuitgiet producten worden moldflow analyses uitgevoerd.

Matrijsbouw

Tijdens ontwikkeling zal er op worden aangestuurd dat een product zo ontworpen is dat een goed functionerende matrijs kan worden gemaakt en daarmee een stabiel spuitgietproces plaats kan vinden.

Onze mensen tekenen de matrijsconstructies zelf uit. Er wordt gebruik gemaakt van Europese componenten en hoogwaardige staalsoorten. Op deze manier is er garantie dat de spuitgiet matrijzen aan de gestelde kwaliteitseisen voldoen.

Spuitgiet productie

Spuitgiet productie kan worden gedaan in Nederland en in China. Kleine series of producten met veel assemblage worden veelal in China gemaakt. Grote producten of vol automatische productie worden vaak in Nederland gemaakt. Waar de productie daadwerkelijk plaatsvind wordt samen met de opdrachtgever bepaald.

Kwaliteitscontrole (ISO 9001-2015)

Flow Products heeft eigen kwaliteitsmedewerkers in China en Nederland. Tijdens het project wordt de kwaliteit meerdere malen gecontroleerd en gedocumenteerd volgens de ISO kwaliteitssystemen.

Afwijking van de norm wordt hierdoor in een vroeg stadium geconstateerd en bijgestuurd. Door deze gestructureerde werkwijze garanderen wij resultaten volgens afgesproken kwaliteit.

Flow Products is ISO 9001-2015 gecertificeerd.

 

Bent u geïnteresseerd om samen mooie producten te maken? Neem gerust contact op.

info@flowproducts.nl
+31 20 412 00 25