Productie Ultimaker Material Station

Door ons model in supply chain management wordt de time to market voor onze opdrachtgevers verkort. Wij ondersteunen merken in techniek en productie, zodat zij kunnen doorgroeien in waar ze echt goed in zijn. Arbeids intensieve producten worden in China gemaakt. Complexe producten worden in-house in Nederland geproduceerd.

Een passend voorbeeld is het project voor Ultimaker. Ultimaker is een Nederlands succesverhaal. Sinds de oprichting van het bedrijf in 2011 heeft Ultimaker een explosieve groei doorgemaakt. De 3D printers van Ultimaker staan bekend om hun kwaliteit, betrouwbaarheid en uitgebreide materiaal ondersteuning. Ultimaker’s producten bedienen veel multinationals uit een verscheidenheid aan sectoren. Enkele voorbeelden zijn Tesla, Airbus en Apple.

Ultimaker heeft onlangs een aantal nieuwe producten gelanceerd: het Material Station en de Air Manager. Samen met het vlaggenschip, de Ultimaker S5 printer, kan nu volautomatisch materiaal worden gewisseld en is het systeem voorzien van humidity control en luchtfitering. Dit zorgt voor flexibiliteit, een stabiele kwaliteit en verhoogde productie capaciteit.

Flow Products is ontwikkel en productiepartner van Ultimaker. Graag laten we zien hoe wij de juiste ondersteuning geven zodat onze klanten kunnen doorgroeien.

Ontwikkeling

Flow Products produceert de spuitgiet onderdelen delen en maakt sub-assemblages voor de systemen van Ultimaker.

Voordat productie kon worden opgestart werd al een belangrijk deel van het werk gedaan. Een team van Flow is continu betrokken geweest tijdens de ontwikkeling. Naast ondersteuning in technische oplossingen werden de onderdelen optimaal voor productie ontworpen. Goed ontworpen producten zorgen voor een stabiel productieproces, en daarmee voor een stabiele kwaliteit.

Productie

Ondertussen zijn het Material Station en de Air Manager in productie. Om een product te maken die een hoge kwaliteit en betrouwbaarheid aan de eindklant biedt, zal het productieproces ook volgens die zelfde normen moeten lopen.

Flow Products heeft eigen kwaliteitsmedewerkers in China en Nederland. Tijdens het project wordt de kwaliteit meerdere malen gecontroleerd en gedocumenteerd volgens de ISO kwaliteitssystemen. Afwijking van de norm wordt hierdoor in een vroeg stadium geconstateerd en bijgestuurd. Door deze gestructureerde werkwijze wordt gegarandeerd dat volgens de afgesproken kwaliteit wordt geleverd.

Samen met Flow Products beschikt u over een team om een compleet systeem te ontwikkelen en produceren. Wij beschikken o.a. over productie specialisten, industriele engineers en inkopers. Met eigen productiefaciliteiten en een vestiging in Azië is Flow Products dé partner om een nieuw systeem op de markt te zettten.

Meer weten over de S5 Pro Bundle? Klik dan hier.

Meer weten over Flow Products?

info@flowproducts.nl
+31 20 412 00 25