Spuitgieten Ultimaker S5 Pro Bundle

Spuitgieten ultimaker

Ultimaker is een Nederlands succesverhaal. Sinds de oprichting in 2011 heeft Ultimaker een explosieve groei doorgemaakt. De 3D printers van Ultimaker staan bekend om hun kwaliteit, betrouwbaarheid en uitgebreide materiaal ondersteuning. Flow Products is ontwikkel en productiepartner van Ultimaker. Graag laten we zien hoe wij onze klanten ondersteunen, zodat zij kunnen doorgroeien in waar ze echt goed in zijn.

Ultimaker’s producten bedienen veel multinationals uit een verscheidenheid aan sectoren. Enkele voorbeelden zijn Tesla, Airbus en Apple. Onlangs heeft Ultimaker twee nieuwe producten gelanceerd: het Material Station en de Air Manager. Samen met het vlaggenschip, de Ultimaker S5 printer, kan nu volautomatisch materiaal worden gewisseld en is het systeem voorzien van humidity control en luchtfitering. Dit zorgt voor flexibiliteit, een stabiele kwaliteit en verhoogde productie capaciteit.

Ontwikkeling

Flow Products produceert de spuitgiet onderdelen en maakt sub-assemblages voor de systemen van Ultimaker.

Voordat de spuitgiet productie kon worden opgestart werd al een belangrijk deel van het werk gedaan. Een team van Flow is continu betrokken geweest tijdens de ontwikkeling. Naast ondersteuning in technische oplossingen werden de onderdelen optimaal voor productie ontworpen. Goed ontworpen producten zorgen voor een stabiel productieproces, en daarmee voor een stabiele kwaliteit.

Productie

Het Material Station en de Air Manager zijn succesvol naar de markt gebracht. Om een product te maken die een hoge kwaliteit en betrouwbaarheid biedt, moet het productieproces ook volgens die zelfde normen lopen.

Tijdens productie wordt de kwaliteit van de spuitgiet producten meerdere malen gecontroleerd en gedocumenteerd volgens de ISO kwaliteitssystemen. Afwijking van de norm wordt hierdoor in een vroeg stadium geconstateerd en bijgestuurd. Door deze gestructureerde werkwijze kunnen wij garanderen dat volgens de afgesproken kwaliteit wordt geleverd.

Samen met Flow Products beschikt u over een team om een compleet systeem te ontwikkelen en produceren. Wij beschikken o.a. over productie (spuitgiet) specialisten, industriele engineers en inkopers. Met een eigen spuitgietbedrijf en een vestiging in Azië is Flow Products dé partner om een nieuw systeem op de markt te zettten.

Meer weten over de S5 Pro Bundle? Klik dan hier.

Meer weten over Flow Products?

info@flowproducts.nl
+31 20 412 00 25